Ulongų oksidacijos laipsnis kinta nuo 8 iki 85 %, o tas lemia, kad ulongai gali būti ir šviesūs, ir tamsūs. Jų skoniai labai skiriasi - šviesūs turi ryškius gėlių, vaisių, medaus aromatus bei poskonius, o tamsieji pasižymi džiovintų vaisių, deginto medžio, džiovintų vaisių požymiais. Skanaus!Ulongo arbatą ruošti gana nesudėtinga - ji plikoma verdančiu ar šiek tiek pravėsusiu, 95 - 100 laipsnių temperatūros vandeniu. Vanduo, kaip ir visoms kitoms arbatų rūšims, turi būti kokybiškas, minkštas arba pusiau minkštas. Labai tinka natūralus šaltinių vanduo. Ulongai labai jautrūs išorės kvapams ir drėgmei, nes yra labai stipriai išdžiovinti ir jų tūris labai mažas. Todėl ruošiant gėrimą daug arbatžolių nepridėkite, nes sudrėkusios jos padidės keli kartus!